Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hivatásos táncos képzés képes leírás - Balett.tlap.hu
részletek »

Hivatásos táncos képzés - Balett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balett.tlap.hu » Hivatásos táncos képzés
Keresés
Találatok száma - 10 db
A Magyar Táncművészeti Főiskola

A Magyar Táncművészeti Főiskola

Az iskolarendszerű táncművészképzés Magyarországon alig több mint hatvan évre tekint vissza. Az utóbbi fél évszázad eredményei pedig szinte teljes egészében a Magyar Táncművészeti Főiskolához kapcsolódnak. A balettnövendékek oktatása államilag szervezett módon elsőként a Magyar Királyi Operaházban indult meg 1937-ben. Ezt egészítette ki 1949-ben a Táncművészeti Iskola. A két intézmény egyesítésével jött létre 1950-ben az Állami Balett Intézet, amely 1990 óta viseli mai nevét.

Budapest - BailArt Művészeti Iskola

Budapest - BailArt Művészeti Iskola

A színházi táncos képzésen a diákok két évfolyamon, évfolyamonként két csoportban tanulnak nálunk. A csoportok létszáma 10-12 fő között alakul, amely lehetővé teszi a csoportmunkán túl az egyéni odafigyelést és így a folyamatos javítás lehetőségét is. Képzésünkön a gyakorlati órák teszik ki az órarend nagy részét, mely az összes tanórának 80 %-át jelenti. Éppen ezért a hiányzásokat elég szigorúan vesszük, hiszen a gyakorlati képzések anyagát tankönyvből lehetetlen megtanulni, fontos az órákon való aktív részvétel. Első évfolyamon naponta 6-8, míg második évfolyamon átlagosan napi 8 tanóra alkotja a diákok órarendjét.

Budapest - BTS Táncművészeti Szakközépiskola

Budapest - BTS Táncművészeti Szakközépiskola

BTS - Tánciskola - A táncok iskolája. Mint a neve is mutatja, az intézmény szakközépiskolai feladatokkal és érettségi utáni szakképzéssel foglalkozik. Szeretettel várunk minden 14. életévét betöltött, illetve érettségi után álló fiatalt, aki kedvet és tehetséget érez a táncművészet iránt. Középiskolai diákjaink az iskola elvégzése után érettségit és színházi táncos szakképesítést kapnak. Az érettségi utáni 2 éves képzésben résztvevő hallgatóink OKJ-s színházi táncos minősítést szerezhetnek.

Budapest - Dózsa György Táncművészeti Szakközépiskola

Budapest - Dózsa György Táncművészeti Szakközépiskola

A Dózsa György Gimnázium Rákospalota legrégebbi középfokú oktatási intézménye, az 1998/99-es tanévben ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját. Az iskola jelenlegi épületei nem tükrözik a patinás múltat, annál inkább a fennmaradt iratok, dokumentumok, jegyzőkönyvek, évkönyvek. Ezekből jól nyomon követhető nemcsak az iskola múltja, hanem közvetve Rákospalota, és az egész korszak történelme. A legrégebbi fennmaradt dokumentum a gimnázium 1886-os évkönyve. A korábbi időszakról csak közvetve, a későbbi iratok utalásaiból vannak információink.

Budapest - Kortárstánc Főiskola

Budapest - Kortárstánc Főiskola

A felvételi több hónapos folyamat, melynek célja, hogy végül a jelentkező és az iskola képviselői egyértelmű bizonyosságra jussanak, hogy vállalkozni kívánnak az előttük álló több éves együttműködésre. A felvételt megelőző időszakban a jelentkező a lehető legalaposabban és mélyebben megismeri az iskolát és önmagát is. A lehetőségek és nehézségek ismeretében vághatunk felelősségteljesen a rendkívüli energiákat követelő felkészülésbe. A jelentkező feladata, hogy alaposan megismerje az iskolában folyó munkát: részt vegyen a nyílt napokon, táncoljon az alapfokú iskola nyitott és előkészítő foglalkozásain, megnézze az iskola jelenlegi és korábbi diákjainak előadásait, megismerje a hazai és külföldi kortárstánc élet folyamatait, szereplőit, előadásokat nézzen eredetiben és videón, tréningeken vegyen részt itthon és külföldön. A két felvételi forduló is kiváló alkalom, hogy ki-ki szembesüljön az örömökkel és nehézségekkel. A felvételi döntés után a nyári iskolai alkotóhét jelent segítséget a 3-4 éves közös munka szeptemberi megkezdéséhez.

Budapest - Madách Musical Hivatásos Táncos Képzés

Budapest - Madách Musical Hivatásos Táncos Képzés

A képzés 14 éves kortól elérhető, azaz 9. osztálytól indul. Négy év közismereti (középiskolai) oktatást és azzal párhuzamosan 4+1 év szakmai képzést jelent. A negyedik évfolyam végén öt tantárgyból érettségi vizsgát tesznek a növendékek, az ötödik év végén pedig szakmai vizsgát, amellyel az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) szerinti szakképesítést szerezhetnek.

Budapest - Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola

Budapest - Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola

Tanulóink az érettségi után a táncművészeti szakirányú felsőoktatásban, illetve a Táncos OKJ-s szakképzésen az iskola falain belül folytathatják tanulmányaikat. Mivel a középiskolai oktatás és a szakképzés párhuzamos oktatás keretében zajlik, tanulóink a 13. év végén Táncos végzettséget szerezhetnek.

Győr - Győri Tánc-, és Képzőművészeti Szakközépiskola

Győr - Győri Tánc-, és Képzőművészeti Szakközépiskola

Az iskola táncművészeti tanszakán professzionális klasszikus balett táncos, valamint kortárs- modern táncos képzés folyik (1-4. évfolyam előkészítő, 5-12. évfolyam klasszikus balett szakképzés, 9-13. évfolyam kortárs-, modern szakképzés). Magas óraszámban klasszikus balettot tanulnak a diákok, amely modern balett tanításával egészül ki. Fejlődésüknek megfelelően vesznek részt klasszikus balett, spicc, pas de deux, repertoire, néptánc, történelmi társastánc, társastánc, modern tánc: Graham, Horton, tradicionális Limón, kortárs Limón, jazz (Matox), art jazz; képességfejlesztés, kreatív technikák, improvizáció, kontakt improvizáció, partnering, lifting, zenetörténet, tánctörténet, táncműelemzés, anatómia tanulásban.

Pécs - Pécsi Művészeti Szakközépiskola

Pécs - Pécsi Művészeti Szakközépiskola

A táncművészeti képzés szerves része a képességfejlesztés, a kreatív műhelymunka: modern- és kortárs technikák elsajátítása, fejlesztése, bemutatók, előadások tartása. Növendékeink a Pécsi Nemzeti Színházban végzett szakmai gyakorlatukon felnőtt táncos szerepekben mutatkozhatnak be, nagy sikerrel. Az év végi koncertvizsgákon mutatott tánctechnikai és előadói felkészültségüket elismerően fogadja a szakmai közvélemény és a közönség egyaránt.

Hirdetés
Szeged, Békéscsaba - Premier Műv. Szakközépiskola

Szeged, Békéscsaba - Premier Műv. Szakközépiskola

Szakközépiskolásoknak a kortárs-modern tánc (54 212 09) szakképzés időtartama 4+1 év. A tanulók párhuzamosan sajátítják el a közismereti és művészeti tárgyakat. A 12. évfolyam végén érettségi bizonyítványt, a 13. évfolyam végén államilag elismert okj szakképzést szerezhetnek. Felvételi alapkövetelménye a 8 általános iskolai osztály elvégzése. Táncos előképzettséget nem igényel. Esti tagozaton, szakiskola keretein belül a kortárs-modern tánc (54 212 09) államilag elismert okj képzés időtartama 2 év.

Tuti menü