Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar balett együttesek képes leírás - Balett.tlap.hu
részletek »

Magyar balett együttesek - Balett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balett.tlap.hu » Magyar balett együttesek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Győri Balett

Győri Balett

Nem titkoltan, rebellis szándék vezérelt bennünket 1979-ben, amikor fiatal-, végzős táncos osztályként, kirepülve a Táncművészeti Főiskola falai közül, otthont kerestünk és találtunk maguknak az új győri színházban. Jókor, jó helyen, hiszen az azóta eltelt évtizedek mindezt fényesen bebizonyították. Vezetőnknek Markó Ivánt kértük fel, aki a világhírű Maurice Béjart színházát odahagyva, profizmust és friss szemléletet hozott az akkori magyar táncéletbe. Újszerű és rendszer-kritikus előadásainkkal rövid idő alatt szinte példátlan sikereket aratottunk, nem csak Magyarországon, hanem szerte a világban. 1991-ben az alapító igazgató távozásával lezárult egy korszak az együttes életében.

Kecskeméti City Balett

Kecskeméti City Balett

römmel értesítjük Önöket, hogy a most induló évadban színházunk művészeti palettája tovább bővül; a tánc, mint különleges művészeti ág, a most megalakult Kecskeméti City Balett együttesnek köszönhetően színesíti a Katona József Színház kínálatát, várhatóan a kecskeméti közönség nagy örömére.

Magyar Nemzeti Balett

Magyar Nemzeti Balett

A világ élvonalához tartozik a Magyar Nemzeti Balett együttese, mely első számú, és egyben az egyetlen magyarországi balett társulat, melyik klasszikus nagybaletteket is játszik. A balettigazgató Solymosi Tamás 2011 óta sikeresen vezeti az együttest.

Miskolci Balett

Miskolci Balett

Az alkotók kitartó munkájának eredményeként 2009-ben hivatalosan is létrejöhetett a Miskolci Nemzeti Színház önálló Tánctagozata. A jeles eseményt a színház díszbemutatóval ünnepelte: a Tánckadenciák című előadás Krámer Exodus és Kozma Yerma rendezéséből állt. A társulat innentől fogva már önálló tagozatként folytatta a munkát.

Pécsi Balett

Pécsi Balett

A Pécsi Balett, Magyarország első modern balett együttese a Pécsi Nemzeti Színház balett-tagozataként, 1960-ban alakult Eck Imre Kossuth-díjas, Liszt-díjas érdemes és kiváló művész vezetésével. Eck Imre 1960-ban történt műhelyalapítása és munkássága mérföldkő a magyar táncművészet történetében.

Sopron Balett

Sopron Balett

A tánctagozat vezetője úgy látja, az alapok megvannak ahhoz, hogy egy jó, önálló balettegyüttes működhessen Sopronban. A közönség befogadó és megszerette a tánctagozatot. A táncművész szerint a nézőt be kell vonni az előadásokba, így egy szellemi alkotóközösség jöhet létre. Ezért fűz mindenki nagy reményeket a Sopron Balett augusztusra tervezett megalakuláshoz.

Szegedi Kortárs Balett

Szegedi Kortárs Balett

A Szegedi Kortárs Balett 2000 óta önálló együttesként működik közhasznú alapítványi formában. Hazai sikerek mellett számos külföldi fellépés alkalmával nyerte el a közönség és a szakma elismerését. A markánsan egyedi művészi arculat formálásában kitüntetett szerepet vállal Juronics Tamás. Kiemelt feladatának tartja a táncosok folyamatos képzését és a repertoár gazdagítását.

Tuti menü