Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar balett művészek képes leírás - Balett.tlap.hu
részletek »

Magyar balett művészek - Balett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balett.tlap.hu » Magyar balett művészek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bajári Levente

Bajári Levente

A Magyar Táncművészeti Főiskolán tanult, 1996-ban végzett. Mestere volt Menyhárt Jacqueline és Sárközi Gyula. 1994-ben az Operaház ösztöndíjasa lett, 1996-ban a színház szerződtette, 2002-ben kinevezték magántáncosnak. A szentpétervári Kirov Balett vendégeként 1998-ban tanulmányúton vett részt.

Felméry Lili

Felméry Lili

Még csak 21 éves, de irigylésre méltó dicsőséglista áll mögötte - első helyezések nemzetközi balettversenyeken, junior Prima Primissima-díj, fellépett Ázsiában, Amerikában és féltucatnyi európai országban, a balett világbajnokságaként számon tartott Lausanne-i versenyen tizenhét éves korában elnyerte a legjobb balerinának járó díjat, aztán hét hónapot a londoni Királyi Balett Akadémiáján tanult, 18 évesen már főszerepet táncolt a Magyar Állami Operaházban.

Oláh Zoltán

Oláh Zoltán

A balettművész második alkalommal vehette át az Étoile-címet, a dalszínház legrangosabb elismerését, ugyanis az alapítás évében is elnyerte. A Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa a 2013/2014-es évadban újfent megmutatta, hogy egyformán kiemelkedő színvonalon teljesít klasszikus és modern táncdarabban is.

Popova Aleszja

Popova Aleszja

Első nagy szerepe Seregi Makrancos Katája volt, onnantól pedig sorra kapta a balettirodalom női főszerepeit. 1997-től a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa, 2002-től pedig első magántáncosnője. Pályája során huzamosabb időt töltött külföldön is. Háromnegyed évig Baselben, két hónapig pedig Santiago de Chilében táncolta a Hattyúk tavát.

Solymosi Tamás

Solymosi Tamás

Solymosi Tamás tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte (1990-ig; mestere Dózsa Imre volt), majd Leningrádban, Moszkvában és Monte-Carlóban folytatta.Diplomája megszerzése után szólistának szerződtette az amszterdami Het National Ballet, majd Rudolf Nurejev meghívására Ausztráliában turnézott.

Tuti menü